Garderoba w przedpokoju

Nadchodzi oczekiwana od tradycyjna wiosna. Zatem nie tylko nadzieja na zdjęcie kilkorgu zbędnych kilogramów, lecz dodatkowo na zmianę swoich stylów żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i skorzystania ze zdrowia, które oferują nam sałatki.

Kankusta DuoKankusta Duo. Bună și ieftină măsură pentru slăbire

Witaminy Sałatki stanowią dużą bombę witaminową. Zapewniają nam one ludziach składników potrzebnych do zdrowego działania układu. Polacy wciąż jednak mają predyspozycję do chętniejszego sięgania po artykuły pochodzenia zwierzęcego. Stąd tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie są wciąż jedną z podstawowych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja produktów pochodzenia zwierzęcego zmniejszają ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie dużo lekkostrawne niż ciało i nabiał. Mniej panują w stosunku pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temu nie powodują one problemów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to młodsza i estetyczniejsza dla naszego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek wcale nie jest trudne, szczególnie, jeżeli dysponujemy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że zrobimy je niezwykle szybko. Wystarczy jedynie wybrać warzywa, z jakich pragniemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić sokiem z cytryny. W ciągu paru chwili jesteśmy zdrowy i kaloryczny posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą słoneczne i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najłatwiejszym sposobem, by osiągnąć upragnioną sylwetkę, jest wytrwanie na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że może być ona o moc lepsza od starych polskich problemów i schabowych. Co dużo, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy kreatywność i wyobraźnia. To dopiero od nas zależy, z których składników stworzymy własną piękną i odpowiednią sałatkę.